Ajtó, ablak érzékelő

 

top_door_window_sensor_eng

 

 

Nyílászáró érzékelő

A Nyílászáró érzékelő egy elemmel működő reed relé érzékelő. A Z-Wave szabvány alatti működés garantálja a Fibaro Rendszerrel való kompatibilitását. Ez az érzékelő kiterjeszti a rendszer képességeit azáltal, hogy nyomon követi az ajtók, ablakok, garázs ajtók nyitását. Automata fényjelző berendezésekben, beléptető és vagyonvédelmi rendszerekben használják. Az Nyílászáró Érzékelő beszerelése otthonában növeli az ott lakók biztonságát és kényelmét. Kiküszöböli a fűtés és légkondicionálás magas költségének kockázatát. Ezen kívül a modult hőmérséklet érzékelővel is fel lehet szerelni, illetve digitális bemenetként is használható.

Funkciók:

A Nyílászáró Érzékelő 4 eszköz funkcióit egyesíti.:

ikona1
ikona2

ikona3

ikona6

door_window1

 

 

 

 

door_window2

1) Reed érzékelő

A reed érzékelő üzembe helyezésével az további információkat szolgáltat a Home Center 2-nek, amit fel lehet használni a Fibaro Rendszer más összetevőjének kontrolálására. A modul ellenőrzi az ajtók és ablakok nyitás-zárását. A nyitott ablak megakadályozza a rendszert, hogy adott szobába fűtését vagy légkondicionálást elindítsa. Következésképpen Önt nem fogják felesleges költségek terhelni. Amikor a bejárati ajtóra erősítjük a reed érzékelőt, akkor automatikusan felkapcsolhatja a világítást, amikor kinyílik az ajtó, vagy egy előreprogramozott feladatsort lehet futtatni pl. „Hazaérkezés”. Ezen kívül a Nyílászáró Érzékelő illetéktelen behatolás elleni riasztóként is használható. Ez csak néhány adottsága a Nyílászáró Érzékelőnek.

 

 

Alkalmazások:

ikona4

Ajtók és ablakok

ikona5Garázs ajtó

ikona7Kapuk

[/span6]

2) Vezeték nélküli Belépés Érzékelő

A Nyílászáró Érzékelő a Home Center 2-vel együtt is használható. Mihelyt a Nyílászáró Érzékelő összeköttetésbe kerül a fali kapcsolóval, a Fibaro Rendszer más komponenseit is rögtön tudja irányítani. Az ötletet az adja, hogy a felhasználó tudjon egy előzőleg nem tervezett kapcsolót helyezni egy adott helyre anélkül, hogy kábelezni kellene. A létező kapcsolók száma és elhelyezkedése, ezen túl nem korlátozza a belső tér elrendezését. Az Nyílászáró Érzékelővel könnyedén és egyszerűen bővíthető a lakás elektronikus rendszere.

door_window3

door_window4

 

 

3) Hőmérséklet Érzékelő

A Nyílászáró Érzékelő a DS18B20 hőmérséklet érzékelővel együtt is működik (külön megvásárolható) Ezt a kicsi alkotórészt a modem bemeneti részébe szerelik be, és hozzáadják a Fibaro Rendszerhez. A működésbe állítása nagyon egyszerű. Egyszerűen csak három vezetéket kell a bemeneti egységbe helyezni, és csavarokkal rögzíteni. A hőmérsékletszabályozó nagyszerűen képes kibővíteni a Home Center által kínált alkalmazások számát. A reed  relé érzékelő továbbítja az információt a nyitott ablakról a Fibaro Rendszernek, a hőmérsékletérzékelő a szoba automatikus ventillációjához szükséges adatokat gyűjti ahhoz, hogy ne hűtse le túlzottan a szobát. A hőmérsékletérzékelőt a fűtő panel hőmérséklet profiljának tervezéséhez is lehet használni.

door_window5_eng

4) Előre programozott üzemmód kapcsoló

A Nyílászáró Érzékelőnek van egy egyedülálló tulajdonsága, amely automatikusan idéz elő előprogramozott üzemmódokat.  Egy ilyen üzemmód elindításának az elektromos üzembe helyezése ez idáig nehézséget jelentett. Ehhez előzőleg, egy elektromos eszközbe behelyezett, üzemmódot futtatni képes Fibaro modulra volt szükség. Ez a megoldás nem volt elég intuitív. Hogy képes legyen a fogyasztói igényeknek megfelelni, mi kiegészítettük egy üzemmód indító funkcióval a Nyílászáró Érzékelőnket. Egyszerűen kapcsolj egy hagyományos villanykapcsolót vagy bármilyen érzékelőt (pl. mozgás figyelőt) a Fibaro Modulhoz, és az elindít egy előprogramozott feladatsort. Így egy univerzális elemet, és egy teljesen vezeték nélküli kapcsolót kapsz, amely rövid idő alatt képes működésbe hozni számos eszközt.

 

door_window12

Alkalmazások:

 

sceny_eng

Kapcsológomb az „elmentem”, „megjöttem” státuszhoz, amely az előre meghatározott eszközöket ki vagy be kapcsolja.

Kapcsolj egy hagyományos kapcsolót a Fibaro modulhoz, és indíts el egy előprogramozott feladatsorokat a HC2-ben. A kattintások számával a kapcsolón, futtass specifikus feladatsorokat.

Azok a kapcsolók, amelyek összeköttetésben vannak a RFID olvasóval (pl. autó modul), kinyitják a kaput, kitárják a garázs ajtót, elindítják a szellőztetőt, bekapcsolják a világítást a felhajtón, és a házhoz vezető úton, és végül bezárják a kaput.

 

Rendkívül kompakt

A Nyílászáró Érzékelő rendkívül kompakt. Ez a piacon elérhető legkisebb egység. Rendkívül könnyű, és a karcsú megjelenése csaknem észrevétlenné teszi bármely ablakon és ajtón.

door_window6_eng

door_window7

Könnyű és gyors üzembe helyezés

A modul üzembe állítása nagyon egyszerű. Csak távolítsa el a dobozból, nyissa ki a tartót, szabaduljon meg az elem védőborítójától, és rögzítse a kétoldalú öntapadó ragasztóval a kívánt felszínre. Alacsony energia felhasználása révén az elem csere idejét két évre csökkenti. A rendszer előre jelzi, az elem alacsony töltöttségi szintjét. A használatban lévő elem fogyasztása a Home Center 2 konfigurációs paneljében mindig nyomon követhető.

door_window8

 

 

Intuitív üzembe helyezés

A felhasználó barát érintőfelület könnyű és intuitív módját biztosítja az eszközök Fibaro Rendszerhez történő kapcsolásához. A Nyílászáró Érzékelő üzembe állítása rendkívül egyszerű, nem több, mint 3 perc.

Az érzékelő hozzáadása a Home Center 2-höz

1) Lépjen az Eszközök oldalra és nyomja meg a „Hozzáadás” gombot.
2) A Home Center 2 „Tanuló Módba” lép.
3) Nyomja meg a „service” gombot az érzékelő tartójának hátlapján.
4) Az Ön Fibaro Nyílászáró Érzékelője máris működésre kész.

door_window9

Vezeték nélküli frissítés

A modern Nyílászáró Érzékelőt vezeték nélküli software frissítésekhez tervezték. Minden frissítés észrevétlenül, az Ön beavatkozása nélkül történik. A teljesen automatikus software frissítésből származó kényelmet és biztonságot a Fibaro Csapata garantálja Önnek.
door_window10_eng

Személyre szabott

A Nyílászáró Érzékelő hét színben elérhető. Válassza az otthona belső teréhez leginkább illeszkedő színt, és élvezze a zavartalan szépséget, biztonságot és kényelmet.
door_window11

Használati utasítás letöltése

Kattintson ide a Nyílászáró Érzékelő letöltéséhez.pobierz_instrukcje