Füstérzékelő

smoke_top_eng_0

 

Szemet kecsegtető, minimalista külső

Majdnem minden a piacon elérhető füstérzékelőt, egy szándékot észben tartva terveztek: hogy felfedezze a potenciális veszélyt. A gyártók szinte egyike sem fordít figyelmet a dizájnra. Eredendően a füstérzékelő életet ment. Akárhogyan is, az érzékelők legtöbbjét, így a füstérzékelőt is látható helyeken, például a mennyezeten helyezik el. A mi tervezőnk ezért döntött úgy, hogy a kompromisszumok nélküli biztonságot ötvözi a funkcionalitással és az esztétikával, amit igen nagyra értékelnek vásárlóink is. Otthona és családja védelmében ez az eszköz kombinálja a szépséget az új technológiával.smoke_image_01

Minimalista külső

Szabályos vonalak, polírozott felszín, és kis méret.
Ezek kombinációja eredményezi a legszebb füstérzékelőt, amit el lehet képzelni.

Vizuális és akusztikus riasztás

A Fibaro Füstérzékelő sokszínű RGB LED-del és beépített hang szirénával tudatja Önt a felfedezett

 

 

smoke_image_02

Aprócska szerkezet

A Fibaro Füstérzékelő valószínűleg a világ legkisebb vezeték nélküli füstérzékelője. A fejlett gyártási technológia lehetővé teszi, hogy jelentősen lecsökkenjenek az érzékelő komponensei, és ezzel a piacon elérhető eszközök legfejlettebbje legyen, cégünket pedig a vezeték nélküli füstérzékelők gyártásában piacvezetővé tegye.

smoke_size

 

Alapvető tökéletesség

Ezekkel a szavakkal jellemezhetjük a Fibaro Füstérzékelő védőrácsát. Első látásra ez a fényes rész ékszernek tűnhet, habár ez az eszköz legfontosabb összetevője. Ennek perforációja engedi a füstöt az érzékelő üregébe. Minél jobb, annál kisebb füst is elég a veszély felfedezéséhez és a riasztó megszólaltatásához.

A mi érzékelőnk rácsa a legjobb minőségű anyagból készül nagy mennyiségű lyukkal az oldalán. Mindegyikük elektrokémiai úton formázott, így tehát a szerkezetbe behatoló füst következetesen a füstérzékelő üregébe irányítódik. A tűz gyors érzékelésére a Fibaro Füstérzékelő alapvető megoldást nyújt és minimalizálja a károkat.

smoke_image_03

 

 

smoke_image_04_eng

Nemcsak füstérzékelő

Néhány anyag füstmentesen ég. Ezért a Fibaro mérnökei elhatározták, hogy hozzáadott védelmet biztosítva, hőmérséklet érzékelőt építenek a Fibaro Füstérzékelőbe. Ha a füst mennyisége nem lenne elég ahhoz, hogy aktiválja a riasztót, akkor az eszköz a tűz okozta hirtelen hőmérsékletváltozásból még mindig jelezni tudja a fenyegető veszélyt. A Fibaro Füstérzékelőnek elég, ha hirtelen hőmérsékletváltozás következik be, vagy ha 54C-ra felszökik a hőmérséklet, ahhoz, hogy veszélyt észleljen és tájékoztassa a ház lakóit. Csak ez a fajta füstérzékelő biztosít magas hatékonyságot függetlenül attól, hogy mi ég.

 

Egy érzékelő sok lehetőséggel

 A Fibaro Füstérzékelő tervezésekor figyelembe vettünk minden lehetséges történést, az áram ellátottságtól, a más riasztórendszerekkel való kompatibilitásig és a vezetékes illetve vezeték nélküli kommunikációig. Ennek eredményeként bárhol beüzemelheti a mi érzékelőnket, attól függetlenül, hogy van-e ott áramellátás, a falak engedik-e a vezeték nélküli kommunikációt, vagy, hogy milyen vezetékes riasztó rendszere van Önnek. A Fibaro Füstérzékelő az Ön mindennemű igényének eleget tesz.

smoke_image_05_1

Elemmel és konnektorról is üzemeltethető

A füstérzékelőt 12-24 VDC adapterhez csatlakoztathatja, vagy akár három évig ugyanarról az elemről üzemeltetheti.

smoke_image_05_2

Riasztó rendszer kompatibilis

A piacon elérhető csaknem összes vezetékes riasztó rendszerrel integrálható a füstérzékelő.

smoke_image_05_3

Vezetékes vagy vezeték nélküli

A vastag, megerősített falak zavarják a vezeték nélküli kommunikációt? A Fibaro Füstérzékelőt egy vezetékkel hozzákapcsolhatja riasztó elosztójához.

 

Ön dönt

Az Ön intelligens otthona segít Önnek abban, hogy megvédje a tűztől és más veszélyektől. Ön dönti el, hogy a Home Center mit tegyen tűz, árvíz vagy betörés esetén. A Füstérzékelő esetében a veszély felfedezése eredményezheti a napellenzők kinyitását, a garázsajtó és az ablakok kitárását, és a menekülés útvonalának megvilágítását. Manuálisan futtathat egy biztonsági eseménysort, amely egyetlen gombnyomásra az összes életmentő aktivitást megjeleníti mobil telefonján vagy tablet-jén.

smoke_image_06

 

Érzékenység kalibrálás

A Fibaro Füstérzékelő állítható érzékenység szabályozóval rendelkezik. Attól függően, hogy hol használja, különböző érzékenységre lehet szükség. A konyhában, egy túl érzékenyre állított érzékelő működésbe hozhatja a riasztót már akkor is, ha Ön csak húst süt, ezért ilyen esetekben nincs szükség érzékeny szenzorra. Más helyiségekben, ahol a füst jelenléte nem indokolt normál körülmények között, az érzékelőt érdemes maximális érzékenységre állítani, hogy az a megfelelő védelmet tudja biztosítani

smoke_image_07

 

 

smoke_image_08_eng

smoke_image_09

 

smoke_image_10

Mozgatás védelem

A Fibaro Füstérzékelő beépített mozgatás védelemmel rendelkezik. Minden mozgatást, leszerelést rögzít és a lakók tudomására hoz.  A füstérzékelő egy rendkívül fontos alkotórésze otthona biztonsági rendszerének, ezért annak semmilyen mozgatása nem megengedett. Minden áramtalanítási kísérlet, a készülék eltulajdonítása vagy más szabotázs azonnali választ eredményez.

 

Z–Wave hálózati
hatótávolság tesztelése

Beépített RGB LED jelző diódákat használnak a Z-Wave hálózat kiterjedtségének jelzéséhez. A Home Center 2 vezérlőjével történő helyes kommunikáció az alapja a jól működő Fibaro intelligens otthon rendszernek.

Még ha a Z-Wave hálózat gyenge is a közvetlen kommunikációhoz a Home Center2-vel, minden egyes eszköz rádió jeleket ismétel, hogy működésbe kerüljön a Fibaro Rendszer minden alkotója a ház legtávolabbi zugában is.

smoke_image_11_1

smoke_image_11_2

 

smoke_image_12

Beépített teszt funkció

Otthonának biztonságát a hibamentes kommunikáció garantálja. A Füstérzékelő elemmel működik, amely nemcsak a Z-Wave hálózat működését teszteli, de saját magát is, és visszajelzést ad a vezérlő egységnek arról, hogy készen áll a veszélyforrások kiszűrésére.

Rendkívül hatékony eljárás, amely 5 másodpercenként teszi lehetővé az érzékelő működésének vizsgálatát. A teszt manuálisan is elvégezhető. Csak nyomva kell tartania a szenzor burkolatának közepén található gombot, és várnia a jelzőfényre.

Az információ a színekben rejlik

A Füstérzékelő különböző színekkel tájékoztatja Önt az aktuális állapotokról. A beépített LED zöld fénye azt jelzi, hogy az eszköz rendeltetésének megfelelően üzemel.

 

Amíg Ön főz, én biztosítom a védelmet

A Fibaro Füstérzékelő a konyha kötelező vendége. Minden egyes alkalommal, amikor Ön a család kedvenc ételét készíti, az érzékelő figyel arra, hogy Ön ne felejtse el elzárni a gázt, vagy kivenni a sültet a sütőből. A tűzveszélyes helyzeteket, az égett húst gyorsan észleli és jelenti az Ön biztonsága, és kényelme érdekében.

smoke_image_13

smoke_image_14

 

 

Még a legkisebb mennyiségű füstöt is kimutatja

A Füstérzékelőbe beépített fekete doboz minden füsttel kapcsolatos információt és hőmérséklet szintet rögzít. Attól függetlenül, hogy a riasztórendszer riasztás alatt van vagy sem, az érzékelő figyelemmel kíséri a füst szintet, és időszakosan informálja a vezérlő egységet. Így Ön észlelheti a legkisebb mértékű cigaretta füstöt is.

smoke_image_15

 

Riasztások naplózása

Minden felismert veszélyhelyzet rögzítésre kerül az érzékelő és a központi vezérlő memóriájában. Azokat Ön állandóan nyomon tudja követni mobil eszközén vagy a home.fibaro.com weboldalon.

smoke_image_16_eng

 

Automatikus szoftver frissítés

Ez a high-tech füstérzékelő teljesen automatikus szoftverfrissítést tesz lehetővé. Ha új funkció vagy eszköz tulajdonság elérhető, az érzékelő automatikusan felajánlja annak letöltését és installációját. A Home Center 2 biztosítja, hogy maximálva a biztonságot, Ön mindig a friss alkalmazások birtokában legyen.

smoke_image_17

Használati utasítás letöltése.

Klikkeljen ide A Mozgásérzékelő használati utasításához.

manual_smoke

Nézze meg a kisfilmet

Klikkeljen ide, ha látni szeretné a Mozgásérzékelőt működés közben.

 

movie_smoke