Home Center 2

top_hc2

 

Home Center 2

A Home Center 2 a Fibaro Rendszernek, és bármilyen Z-Wave alapú otthoni automata rendszernek az agya.
Az Otthon Center 2-t saját mérnökeink tervezték és fejlesztették, így sok olyan egyedi funkciót építettünk bele, amiket más hasonló konkurens eszközök nem tartalmaznak. A Home Center 2 újraértelmezi a Z-Wave alapú otthoni automatizálást és bemutatja a valódi „okos otthont”.

hc2_1

laptop_hc2A Fibro Home Center 2-je nem csupán egy elektronikai eszköz. Ez egy jól megtervezett, innovatív, felhasználóbarát érintőfelület, olyan funkciókkal, amelyek még sehol nem voltak láthatók ezelőtt.

 

Igényes alumíniumborítás

Nagy hangsúlyt fektettünk a stílusra és a szerkezeti minőségre, így a Fibaro Home Center 2 már az első pillantásra tetszeni fog Önnek. Pontosan azt kapja, amit lát- a Fibaro Home Center 2 kemény alumíniumból készült. Olcsó műanyaggal sehol sem fog találkozni! A Fibaro Home Center 2 nem csak külsejében vonzó, de valós fejlesztéseket rejt.

hc2_2

hc2_5

 

Rendkívül gyors és hatékony hardware struktúra

 

hc2_intel

Intel Atom 1,6Ghz Processzor

Hatékonyságának köszönhetően a HomeCenter 2 sokkal, de sokkal gyorsabb, mint a jelenleg elérhető más Z-Wave technikák. A Z-Wave hálózaton belüli kommunikáció jelentősen fejlődött, ami azonnali választ eredményez bármilyen parancsra, amit az otthoni automatizáló rendszer használója kiad.

hc2_dysk4GB MLC Helyreállító Lemez

A jelentősen továbbfejlesztett felhasználói biztonság a Fibaro Rendszer adatvédelemhez való hozzáállásának köszönhető. Minden egyes Otthon Center 2-nek van saját Helyreállító Lemeze, háttértárolója, egyedileg minden hálózathoz. Ez így tökéletesen megakadályozza a rendszerhez való jogtalan hozzáférést. Ennek a megoldásnak a másik előnye az, hogy gyorsan és egyszerűen lehet javítani meghibásodás esetén.

hc2_ram

1GB RAM,
2GB SLC Hard Drive

Hatalmas memória+ gyors processzor= gyors kommunikáció a Fibaro rendszer eszközei között. Az Otthon Center 2 hardware tervezése a Z-Wave alapú otthoni automata rendszert sokkal gyorsabbá teszi, mint valaha.

 

Gyors és könnyű üzembe helyezés

Csatlakoztassa a vezetékeket az ábrának megfelelően.
Dugja be a tápvezetéket a Power feliratú aljzatba és a hálózati kábelt a LAN csatlakozóba.

hc2_3

laptop_hc2_login

A konnektorba történő rögzítést követő körülbelül 2 percen belül, a Home Center 2 már készen is áll a működésre. Alapértelmezett beállítás szerint, a Home Center 2 vár, hogy megkapjon egy IP címet az ön DHCP szerverétől. Ha bizonytalan, tartsa nyomva a Recovery gombot addig, míg el nem indul. Ha így tesz, a Home Center 2 automatikusan kap egy statikus IP 192.168.81.1 jelet. Ahhoz, hogy az ellenőrző panelhez hozzáférjen, gépelje be a Home center2 IP címét a saját internetes kereső programjába.

 

Új lehetőségek a kapcsolódó eszközöknek köszönhetően

A HomeCenter2 új lehetőségeket nyújt Önnek a kapcsolódó eszközöknek köszönhetően. A kapcsolódó eszközök funkció lehetőséget ad Önnek arra, hogy összekössön többfunkciós eszközöket egy virtuális eszközbe- például 3 fűtőtest termosztátot, egy hőmérséklet és páratartalom mérő érzékelőt. Az elsődleges előnye ennek a funkciónak az a kényelem, hogy többféle eszközt tud irányítani egy időben egy gomb megnyomásával. Másodlagos előnye az, hogy a felhasználó felületen minimálisra csökken az ikonok száma.

hc2_powiazania

Óriási kényelem az eszközpaneleknek köszönhetően

A Home Center2 felülete könnyen irányíthatóvá teszi a különböző eszközcsoportokat, melyek ugyan azért a feladatért felelősek- fűtés, légkondicionálás, kerti locsolás. Az eszközpanelnek köszönhetően, könnyen beprogramozhat folyamatokat napokra és órára lebontva.

hc2_panele

 

GEO helymeghatározás

A Home Center 2 egy további egyedi funkciót is ajánl Önnek- családtagok helymeghatározását.
Így most már Ön mindig tudhatja, hogy hol vannak gyermekei, anélkül, hogy minden öt percben hívogatni kellene őket. A Home Center2 megmondja Önnek, hogy hol vannak.
A Home Center2 megmutatja a családtagjához vezető utat, és jelenlegi helyzetét egy térképen.
A Home Center2 kapcsolódik a mobil telefonhoz a Fibaro mobil applikáción keresztül, így határozva meg a családtagok adott helyzetét.
A Fibaro telefonos applikációja meghatározza családtajga helyzetét, majd erről tájékoztatja a Home Center2-t.

hc2_family

 

Magas szintű feladat-meghatározás

A Home Center2 új szemléletmódot alkalmaz, a testre szabás terén.  A feladatokat a használó által kívánt módon lehet meghatározni.

hc2_scena0

Példa 1 „Scene 1” – eső esetén

hc2_scena1Ha esik:
zárd a tetőablakokat,
zárd el a kerti locsolókat,
állítsd az „esett az eső” 1-es állásra.

Példa 2 „Scene2” – kerti locsolók bekapcsolása reggel 6 órakor

hc2_scena2Minden reggel 6 órakor ellenőrizi az „esett az eső” kategóriát.
Ha nem („esett az eső”állás=0) bekapcsolja a locsolókat.

Példa 3 „Scene3” – „újraindít” változó

hc2_scena3Ha „esett az eső” és 12 óra már eltelt:
állítsd az „esett az eső” változót 0-ra.