Szivárgás érzékelő

top_flood_eng-1

flood_image_0

 

 

A leggyönyörűbb és legtökéletesebben működő érzékelő, amit valaha gyártottak

A Fibaro Vízérzékelő- futurisztikus tervezés, megfelelő méret és további széleskörű funkciók jellemzik. A Fibaro Vízérzékelő egyszerűen lenyűgöző! Ez az egyedi készülék vigyáz az Ön és családja biztonságára. Magas szintű technológiájával és pontosságával a Fibaro vízérzékelő jelez Önnek, ha vízszivárgás fenyeget, vagy ha a hőmérséklet hirtelen emelkedik vagy csökken. Mindez nem jár karbantartási költségekkel, illetve speciális telepítést sem igényel.

Kezdetben csak egy csepp víz volt…

A víz a leggyakoribb anyag a világon. Életed ad, de el is vehet. A víz lehetővé teszi, hogy élvezzük a mindennapokat, és fenntartja a frissesség érzését. Ennek az elemnek a fontossága, mely a föld 70%-át borítja, olyan jelentős, hogy arra inspirált minket, hogy tisztlettel adózzunk iránta. A Fibaro Vízérzékelőt egy tökéletes vízcsepp ihlette. Minden egyes vízcsepp, csak úgy, mint a rendszerünk minden egyes darabja, önállóan is képes létezni, vagy össze is tud kapcsolódni egy másikkal, így alakítva ki egy összefüggő ökoszisztémát. A vízcsepp alakja tökéletes és hibátlan, következésképpen a mi érzékelőn alakjának is így kell kinéznie. Az Vízérzékelő kiváló minőségű, fényes, fehér műanyagból készült, és minden egyes részletében tökéletes. Megjelenése teljesen funkcionális és technológiája végtelen lehetőségeket nyújt.

flood_image_1

 

flood_image_2

 

Minden részletében tökéletes

A Fibaro Vízérzékelőt fejlett technológia, magas szintű funkcionalitás jellemzi, sőt hihetetlen esztétikai megjelenésével a világon egyedülálló. Mielőtt elkezdtük volna a tervezést, a Fibaro mérnökei letesztelték az elemmel működő, és a piacon létező összes hasonló terméket. Egyik sem felelt meg az elvárásainknak. Így elkezdtünk dolgozni a saját terveinken, hogy megfeleljünk a fogyasztóink magas szintű elvárásainak. Így született meg a Fibaro Vízérzékelő- egy szivárgás érzékelő, amely egy új technológiai felszereltséggel gondoskodik Ön és családja biztonságáról. Mindez egy kisméretű kompakt egységbe zárva.

 

Egy érzékelő, számos lehetőség

Az vízérzékelőnk használatával semmilyen kompromisszumot nem kell kötnie. Működtethető elemmel vagy árammal, az alkalmazás helyszínétől függően.  Az érzékelő 12 vagy 24 voltos. A kimeneti csatlakozónak köszönhetően a Fibaro Vízérzékelőt bármilyen riasztó rendszerrel jól lehet integrálni. A bemeneti csatlakozó lehetővé teszi egy külső érzékelő csatlakozását, ha a Vízérzékelőt korlátozottan hozzáférhető helyen alkalmazzuk.

flood_image_17_1

Vezetékes áram vagy elem

Az Vízérzékelőt 12 vagy 24 volton vagy 2.5 éves időtartamra elegendő elemmel működtetheti.

flood_image_17_2

Riasztó rendszer csatlakoztatása

Az érzékelő majdnem minden, a piacon megtalálható vezetékes riasztó berendezéssel integrálható.

flood_image_17_3

Vezetékes vagy vezeték nélküli

Az érzékelő vezetékkel vagy vezeték nélkül is tud riasztási bejelentést közvetíteni.

 

flood_image_3

Kettős mozgásérzékelés

 A vízérzékelőnk olyan vonzó, hogy vágyat érzünk arra, hogy megragadjuk és közelebbről is szemügyre vegyük. Ezt tudjuk, és teljesen meg is értjük. Bármilyen mozgatás vagy helyzetváltoztatás akadályozza az érzékelő helyes működését, ezért a beépített mozgás detektor segítségével ez azonnal érzékelhető. Minden felnyitási kísérlet a központi egységen keresztül érzékelhető. Ne feledje, ez egy nagyon fontos eszköz, amely óriási felelősséggel bír, figyeli az otthonunkat és segít, hogy vészhelyzetben gyorsan reagáljunk.

flood_image_4-1

 

Bárhol is legyen rá szükség

Elengedhetetlen, hogy gyorsan észleljük a lehetséges műszaki hibákat. A Fibaro Vízérzékelő kompakt méretével, különböző áramforrásokhoz való csatlakozásával, és a riasztó berendezésekkel való kommunikációs lehetőségekkel garantálja, hogy Ön lesz az első, aki értesülni fog a műszaki hibákról és a szivárgás veszélyről. AZ érzékelőt nehezen megközelíthető helyekre is fel lehet szerelni, bármilyen helyen képes működni, ahol csak szükség van rá. Még ha nem is lehet pontosan azon a helyen beüzemelni, ahol szükség van rá, akkor is össze lehet kapcsolni egy vezetékes érzékelővel, hogy az a legvalószínűbb helyen mutassa ki a szivárgást.

flood_image_5

flood_image_6

 

flood_image_7

Arany teleszkópos szonda

A Fibaro Vízérzékelő három, 24 karátos arannyal bevont ultra érzékeny csatlakozóval van felszerelve. Kifinomult teleszkópos mechanika teszi lehetővé, hogy az érzékelőt bárhová el lehessen helyezni, még egyenetlen felszínre is. Az arany bevonat megvédi az egységet a korróziótól, és a legpontosabban mutatja ki az elszivárgott folyadék mennyiségét. Mindez az biztosítja, hogy Ön gyorsan tudjon reagálni a hibákra, mielőtt azok súlyossabbá válnának.

flood_image_8

 

Szétszerelés, nyitás elleni védelem

Biztonsági okokból a Fibaro Vízérzékelő védve van attól, hogy kinyissák, kikapcsolják vagy megrongálják. Bármilyen behatolást érzékelve a tulajdonos sms-t vagy email-t kap.

flood_image_9_eng

 

Vízuális, színes kijelző

Egy pillantás is elegendő és máris tudjuk, hogy mi történt köszönhetően a színes kijelzőnek. A Fibro Vízérzékelőben beépített LED kijelzők fényétől függően Ön tudni fogja, hogy ha az szivárgást érzékel vagy hőmérsékletemelkedést illetve csökkenést. A beépített Z-Wave hálózat figyelő funkciónak köszönhetően Ön könnyen meghatározhatja, hogy a hely, amit az érzékelőnek választott megfelelően kommunikál e a központi egységgel vagy esetleg egy belső hálózati forrást kell biztosítani az érzékelő megfelelő működéséhez.

image_rgb

 

Biztonság mindenekelőtt

Még mielőtt a mosógép, vagy a fürdőkád elárasztana bennünket, a vízvezeték rendszer többféle jelet ad, amit figyelemmel kellene kísérnünk. A kád vízelvezető csövének kis szivárgásai, egy kis tócsa a mosógép mellett fel kellene, hogy keltse a figyelmünket. Akárhogy is, mit lehet tenni, ha már beépítették a kádat, és a szivárgás túl kicsi ahhoz, hogy látható legyen? Jobb biztonságban lenni és Fibaro Rendszert telepíteni, mint később sajnálkozni. A Vízérzékelő tökéletes megoldás minden olyan helyen, ahol felmerül a szivárgás lehetősége, még akkor is, ha nehezen hozzáférhető az adott hely. Ilyen hely lehet a beépített kád vízelvezető csatornája, a beépített mosógép vagy mosogatógép. Szereljen be Fibaro Vízérzékelőt a nehezen hozzáférhető helyekre, és nyugodjon meg. Ha akár csak a legkisebb szivárgás előfordul, azonnal értesítést kap az okos telefonján, hogy szakemberhez tudjon fordulni.flood_image_10_eng

 

Nehéz elsüllyeszteni

Az érzékelőt úgy tervezték, hogy az a legkeményebb körülmények között is működjön. Alacsony és magas hőmérsékleten is kiválóan működik, -10C-tól 95C-ig. Mindenféle szivárgást tud kezelni, legyen az lassú vagy gyors. A vízálló burkolat közvetlen érintkezést enged a folyadékkal, és meggátolja a lemerülést, ami meggátolná a kommunikációs képességét. Csak egy ilyen típusú érzékelő garantálhatja az Ön biztonságát.

flood_image_13

 

Gyors reakció

A Fibaro Vízérzékelő által észlelt szivárgás veszélye a Fibaro Rendszer automatikus válaszát váltja ki a vízellátás elzárásával így megelőzve a további károkat. Elég egy relét beszerelni a vízrendszerbe. A Rendszer képes lesz automatikusan működtetni a hozzá kapcsolt Fibaro Szabályzó Kapcsolót. A Fibaro Vízérzékelő karöltve a relével és a Szabályzó Kapcsolóval lelki békét és biztonságot fog jelenteni Önnek és otthonának.

flood_image_19

 

Padlófűtés

A padlófűtés csodálatos kényelmet jelent az embernek, és sajnos egy rémálom lehet helyesen szabályozni. Nagyon nehéz meghatározni az optimális hőmérsékletet, és megfelelő időben bekapcsolni a fűtést ahhoz, hogy kiküszöböljük a nem kívánatos hőmérsékletet. Az integrált hőmérséklet érzékelőnek köszönhetően a Fibaro Vízérzékelő segít a padlófűtés működtetésében.  A Fibaro Home Center 2 ideális hőmérsékletet biztosít családja kényelméhez, mialatt a leghatékonyabb energiafogyasztást biztosítja.

flood_image_12

Tudta, hogy…

a Fibaro-nak van egy univerzális érzékelője, amit a megfelelően védett DS18B20 hőmérséklet érzékelővel kombinálva a padlózat alá erősíthető és még betonba is lehet ágyazni.

 

Megelőzi a jegesedést

Mivel a Fibaro Vízérzékelő problémamentesen kezeli a legkíméletlenebb körülményeket, könnyedén használhatja háza előtt a kocsifelhajtó hőmérsékletének szabályozására is. Ha a kocsifelhajtója lejtős, a legkisebb mennyiségű jég is a kocsi megcsúszásához vezethet, mialatt elhagyja a garázst. A jegesedés nagyon sok felesleges balesetet okoz. A Fibaro Vízérzékelő tökéletes tervezése révén együtt tud működni a fűthető szőnyegekkel, hogy a jegesedés legkisebb formáját is megelőzze a ház körül.

 

…és észleli a tüzet is

 Nem riad meg az extrém hőmérséklettől. Minden hirtelen hőmérsékletváltozás egy riasztást vált ki az irányító panelen, és a család azonnal riasztást kap a mobil eszközökön is. A Fibaro Vízérzékelő a kezdeti állapotban lévő tüzet is érzékeli, főleg, ha az Ön használatban lévő tűz érzékelőjével ismeretlen eredetű probléma merül fel. A Fibaro Vízérzékelő tökéletes, kiegészítő lesz az Ön tűz riasztó rendszerének.

flood_image_15

 

Egy tökéletes kombináció

A fejlett eszközök összekapcsolása és a széleskörű érzékelők lehetővé teszik az Ön Home Center 2-je számára, hogy önállóan is reagáljon miután az áradást vagy tűzet észlelt. Még a legkisebb mosógép mellett észlelt folyadék esetén is,  a  Vízérzékelő egy jelet küld a Szabályzó Kapcsolónak, amely elzár egy relét , és leválasztja a mosógépet, ami a Figaro Hálózati csatlakozóra van szerelve . Tűz érzékelése esetén a Szabályozó Kapcsoló leválasztja a szolenoid gáz billentyűt, a kontrol panel pedig fényeket biztosítva kijelöli a menekülési útvonalat , illetve a szellőztető berendezést maximális fokozaton működteti, hogy az el tudja nyelni a füstöt. Ez csak néhány lehetőség akkor, ha társítja a modulokat és eszközöket a Fibaro Rendszerben.

flood_image_11

 

Vezetékmentes modernizált változat

A Fibaro Vízérzékelő automatikusan frissülő hardware és software alkalmazásokkal teszi lehetővé, hogy a felhasználónak ne kelljen semmit sem tennie. Az automatikus software frissítések biztosítják az Ön kényelmét és lelki nyugalmát a Fibaro Rendszerrel.

flood_image_17

 

Beépített hatótáv vizsgáló műszer

Az Ön védelméért és biztonságáért és hogy a vízérzékelő biztosan megfelelően működjön, azt egy beépített Z-Wave hálózati hatótáv vizsgáló műszerrel szerelték fel. A kommunikáció a Z-Wave hálózatban, lehetővé teszi, hogy Ön kapcsolatban maradjon a kontrol panellal nagy távolságból is, és indirekt kapcsolaton keresztül más Z-Wave modulokat használva. Egy beépített led engedi, hogy Ön könnyedén ellenőrizhesse az érzékelő megfelelő hatótávolságát, és kommunikálhasson a Fibaro Rendszerrel vagy annak újbóli lokalizációját kérje.

flood_image_18

 

Használati utasítás letöltése.

Klikkeljen ide A Mozgásérzékelő használati utasításához.

 

flood_image_20_manual

Nézze meg a kisfilmet

Klikkeljen ide, ha látni szeretné a Mozgásérzékelőt működés közben.

 

flood_image_21_movie

 

hamarosan